Skip to contentКарти за пътуване с градския транспорт в София

От 1 септември влизат в сила новите превозни документи за градския транспорт.

Новите видове карти и билети се предлагат от 1 септември на касите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Всички превозни документи са достъпни онлайн и могат да бъдат зареждани на платформата: webportal.sofiatraffic.bg

  • За учащи или работещи младежи на възраст до 26 години е предвидена Младежката карта. Годишната струва 250 лева и е за неограничен брой пътувания по цялата транспортна мрежа на града.
  • За първи път се предлага и годишна карта за ученици и студенти. Тя е с цена от 200 лева и също важи за целия обществен транспорт. Зареждането е еднократно срещу документ от училище или университет в София, ако ученикът или студентът за първи път влизат в съответното учебно заведение. Студент или ученик – притежател на карта, не е необходимо да представя уверение.
  • Запазва се и познатата месечна карта от 20 лева.
  • Специална подкрепа има и за млади родители, чийто деца са до 2 години. Този, който е в отпуск за отглеждане на дете, вече ще може да ползва месечна карта на стойност 10 лева за цялата мрежа на градския транспорт. Необходимо е само да представи уверение за своя статут в пункт на ЦГМ.
  • Месечната персонализирана карта без преференции струва 50 лева, а без име и снимка – 70 лева.
  • Запазва се най-търсеният продукт за обществения транспорт – годишната абонаментна карта, с която се плаща по 1 лев на ден (общо за 365). За нея вече ще може да се заплати на три, вместо на две вноски.

Първата вноска е с  валидност до 3 месеца  и е на стойност 150 лв., а втората  е за следващите 3 месеца и е на цена от 120 лева, третата е до 6 месеца и е 100 лева.

  • От 1 януари 2023 г. ще влязат в сила и билетите от 1,60 и 2,20 лв., с които ще може пътниците да се прекачват на различни видове градски транспорт в рамките на 30 или 60 минути.
ЦЕНИ НА ПРЕВОЗНИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ С ОБЩЕСТВЕНИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

https://www.visitsofia.bg/images/travel/gradski-transport.pdf

Публикувано в Указания.

Етикети , , , , .